Hepimizin bildiği üzere, fondöten mevzusu biz makyajseverler için derin mi derin bir mevzu. Her zaman en iyi fondöteni bulmaya çalışırız, bu yolda kimbilir kaç farklı fondöten heba etmişizdir:)
Bana sorarsanız, doğru fondöteni bulmak, biraz da doğru tekniği kullanmaya dayanıyor. Sadece doğru fondöteni bulmak önemli değil, o fondötenle doğru tekniği kullanmak da en az onun kadar önemli; çünkü her fondötenle her teknik kullanılamaz!
Bildiğiniz üzere, fondötenler birkaç çeşide ayrılır; likit, pudra, kompakt, köpük vs. Bunların dışında bir de içeriklerine göre belli çeşitlere ayrılırlar. Su bazlı, yağlı, mineralli, silikon bazlı gibi. Genelde çoğumuz yeni aldığımız fondötenleri, en alışkın olduğumuz method ile dener, olmuyorsa ürünü bir kenara atarız. Bu noktada, ürünü iyi anlayabilmek adına, aşağıda bahsedeceğim diğer teknikleri kullanarak, hem fondötene en uygun kullanımı bulabilir, hem de arzunuza göre en doğal, en kapatıcı ya da en sağlıklı görüntüleri elde edebilirsiniz.
1. Parmaklarınızı kullanın.
Her cilt tipinin kullanabileceği, en kolay uygulama yöntemi. Bu yöntemin püf noktası yüzünün merkezinden başlayıp, dış kısımlara doğru çalışmak. Doğal bir görüntü için tavsiye edebilirim.
2. Islak makyaj sünger kullanımı.
Doğal ve parlak (dewy) görüntü için idealdir. Kullanımı kolaydır ve fondöten cilt üzerinde ağırlık yapmaz.
3. Beauty Blender ya da benzeri sünger kullanımı.
Son zamanda türkiye'de de bulabileceğiniz, benim de favorilerimden biri olan makyaj süngeridir. Islatıp nemli bir şekilde fondöteni dağıtıyorsunuz, son derece doğal bir görüntü oluşuyor, fondöteni inceltiyor, belli etmeden kusurları kapatıyor. Islak kullanılması gerekmektedir. Türkiye'de alternatiflerini Watsons, Sephora, Gratis'te bulabilirsiniz. Konu ile alakalı bir yazı gelecek.
4. Standart fondöten fırçası.
Kuru ciltler hariç diğer cilt tipleri kullanabilir. Yanaklardan, ya da yüzün ortasından başlamak uygundur. En bilinen yöntemlerden biridir.
5. Stippling fırçaları
Mac'in 188 ve 187 no.lu özel fırçalarına verilen isim. Birçok marka tarafından benzerleri yapılmıştır. Bu fırçaları kullanmanın püf noktası ise -isminden de anlaşlacağı gibi- ürünü cildinize koyduktan sonra fırça ile yavaş yavaş bastırmak. Asla ürünü sürümüyorsunuz, fırçayı hareket ettirerek yaymıyorsunuz. Sadece aşağı yukarı hareketlerle yavaş yavaş uyguluyorsunuz, tüm cilte bu şekilde ürünü yedireceksiniz. Bu yöntem cildi çok hırpalamayacağı için karma/yağlı/problemli ciltler tercih edebilir. Uygulama hem doğal hem oldukça kapatıcı olacaktır.
6. Düz kabuki fırçası (Flat top kabuki)
Yoğun kapatıcılık için mükemmeldir. Kuru ciltler hariç uygundur. Stippling ile aynı prensipte uygulanır, ancak görüntü daha kapatıcı olur.
7. Pudra fırçası.
Çok doğal görünüm isteyenler için uygundur.
Siz hangisini/hangilerini tercih ediyorsunuz?
3 yorum var.:
Ben genelde mac 187 veya sigma F80 ile kullanıyorum bu aralar. Beauty blender ı da denemek istiyorum yabancı bloglarda ve youtube da çok görüyorum bu süngeri.Türkiyede nerde bulabilirim acaba ? tesekkurler sevgiler :) Banada beklerim ;)
http://makyajkeyfim.blogspot.com/
Merhaba,
Beauty blender benzerlerini Türkiye'de Gratis ve Watsons'ta bulabilirsiniz. Buradaki yorumum silinmiş, tekrar ekliyorum, sevgiler :)
Çok faydalı bir yazı olmuş ellerinize sağlık. Bu arada beni de ziyaret ederseniz çok mutlu olurum. www.putsomebeautyon.blogspot.com
sevgiler.
Yorum Gönder